Koncernledningen

Ole
Ole

Ole Vinje

Chief Executive Officer (CEO)
Ole Vinje startade i Sono Group i september 2019. Han har 30 års erfarenhet från IT branschen och e-handel och har haft ledande befattningar inom Komplett Group, Atea och IBM. Vinje har en kandidatexamen från Norwegian School of Business Administration.
Tore
Tore

Tore Skedsmo

Chief Financial Officer (CFO)
Tore Skedsmo anslöt sig till Sono Group som CFO 2017. Han har tidigare erfarenhet som CFO i Maritime Food Group, finanschef för Santander Consumer Banks verksamhet i Norden, och som revisor i Deloitte. Tore har en magisterexamen i nationalekonomi från NHH och är statsautoriserad revisor, utbildad vid Handelshøyskolen BI.
HansPetter
HansPetter

Hans Petter Borge

Chief Purchasing Officer (CPO) - Förvaring och skola
Hans Petter Borge anslöt sig till Sono Group som inköpschef under 2007. Han ansvarar för alla leverantörsrelationer, och har varit VD för Sono Norop. Han har lång erfarenhet av inköp- och logistikpositioner vid Teknotherm, Aker Kværner och Infocus. Han har en kandidatexamen i Logistik och Ledning från den norska högskolan BI.
Henrik
Henrik

Henrik Ingvarsson

Chief Information Officer (CIO)
Henrik Ingvarsson började som IT-ansvarig i Sono Group i 2007. Han har ansvar för konsernets hela systemplattform och tekniska infrastruktur. Henrik har 25 års erfarenhet från IT branschen och har haft ledande befattningar hos ComHem, CP Scanrotor och RIT. Henrik har utbildning inom handel och administration i Sverige.
P%C3%A5l_Johnsen
P%C3%A5l_Johnsen

Pål E. Johnsen

Chief Digital Officer (CDO)
Pål E. Johnsen började i Sono Group 2006 med ansvar för etablering och drift av Sono Norge. I rollen som CDO ska han leda och vara pådrivande för digitala ändringar i koncernen, med effektivisering av affärsprocesser och ökat kundvärde som överordnat mål. Han har pedagogisk och naturvetenskaplig utbildning, och har erfarenhet från ledande positioner i norska SMB verksamheter.
Mathias
Mathias

Mathias Fogde

Chief Operating Officer (COO), Sono Sweden
Mathias Fogde började som VD för Form o Miljö i 2017. Sedan 2019 har han det överordnade ansvaret för Sono Sweden. Mathias har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring med ledande befattningar inom affärsområdena Telekom, Finans och Möbler.
Torleif
Torleif

Torleif Tokle

Chief Operating Officer (COO), Sono Norway
Torleif Tokle började som säljare för Sarpsborg Metall 2003. År 2010 tog han över som VD för Sarpsborg Metall Norge och senare Sarpsborg Metall Sverige. Han har ansvar för Sono Norway. Torleif har bakgrund från IT branschen innan han började i Sarpsborg Metall och har en kandidatexamen i ekonomi från BI.
Andreas
Andreas

Andreas Nilsson

Chief Operating Officer (COO), Sono Sweop
Andreas Nilsson startade sin yrkeskarriär år 2000 som möbelsnickare på Tranås Skolmöbler AB. Han har haft flera ledande befattningar inom inköp, produktion, lager och logistik. Sedan 2015 är han Chief Operating Officer för den centrala verksamheten Sono Sweop AB i Sverige.