Koncernledningen

Ole
Ole

Ole Vinje

Chief Executive Officer (CEO)
Ole Vinje startade i Sono Group i september 2019. Han har 30 års erfarenhet från IT branschen och e-handel och har haft ledande befattningar inom Komplett Group, Atea och IBM. Vinje har en kandidatexamen från Norwegian School of Business Administration.
Tore
Tore

Tore Skedsmo

Chief Financial Officer (CFO)
Tore Skedsmo anslöt sig till Sono Group som CFO 2017. Han har tidigare erfarenhet som CFO i Maritime Food Group, finanschef för Santander Consumer Banks verksamhet i Norden, och som revisor i Deloitte. Tore har en magisterexamen i nationalekonomi från NHH och är statsautoriserad revisor, utbildad vid Handelshøyskolen BI.
HansPetter
HansPetter

Hans Petter Borge

Chief Purchasing Officer (CPO) - Förvaring och skola
Hans Petter Borge anslöt sig till Sono Group som inköpschef under 2007. Han ansvarar för alla leverantörsrelationer, och har varit VD för Sono Norop. Han har lång erfarenhet av inköp- och logistikpositioner vid Teknotherm, Aker Kværner och Infocus. Han har en kandidatexamen i Logistik och Ledning från den norska högskolan BI.
BengtPettersen2
BengtPettersen2

Bengt Pettersen

Chief Purchasing Officer (CPO) - Kontor och industri
Bengt Pettersen började på Sono Group som CPO för kontor och industri i maj 2021. Han har 25 års erfarenhet från IT-branschen och e-handel, med ledande befattning inom försäljning, inköp och varumärke i Komplett Group. Pettersen har en kandidatexamen från Norwegian School of Business Administration.
P%C3%A5l_Johnsen
P%C3%A5l_Johnsen

Pål E. Johnsen

Chief Digital Officer (CDO)
Pål E. Johnsen började i Sono Group 2006 med ansvar för etablering och drift av Sono Norge. I rollen som CDO ska han leda och vara pådrivande för digitala ändringar i koncernen, med effektivisering av affärsprocesser och ökat kundvärde som överordnat mål. Han har pedagogisk och naturvetenskaplig utbildning, och har erfarenhet från ledande positioner i norska SMB verksamheter.
Mathias
Mathias

Mathias Fogde

Chief Operating Officer (COO), Sono Sweden
Mathias Fogde började som VD för Form o Miljö i 2017. Sedan 2019 har han det överordnade ansvaret för Sono Sweden. Mathias har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring med ledande befattningar inom affärsområdena Telekom, Finans och Möbler.
Torleif
Torleif

Torleif Tokle

Chief Operating Officer (COO), Sono Norway
Torleif Tokle började som säljare för Sarpsborg Metall 2003. År 2010 tog han över som VD för Sarpsborg Metall Norge och senare Sarpsborg Metall Sverige. Han har ansvar för Sono Norway. Torleif har bakgrund från IT branschen innan han började i Sarpsborg Metall och har en kandidatexamen i ekonomi från BI.